Hull i magen / Norsk

Bøker / Brosjyrer

En helt unik bok på 112 sider om Emma och William, laget spesielt for barn som synes det er vanskelig å spise. Å spise er noe av det mest naturlige vi gjør. Mange tenker ikke over at ikke alle barn kan spise nok mat til å bli passe mett i måltidene.

Noen barn strever med å spise, kanskje fordi de har vært veldig syke da de var små eller fordi de har en sykdom som gjør det vanskelig å spise. Eller det kan være en helt annen grunn. For de barna som har spisevansker i mer enn en måned eller to, anbefaler vi en magesonde (hull i magen). Det kalles også gastrostomi, eller knapp. De som har en knapp på magen kan spise det de har lyst på, men knappen er et hjelpemiddel som sikrer at kroppen får all den maten den trenger dersom barnet ikke kan spise alt selv. Det kan høres skremmende ut å få hull i magen og magesonde. Det er viktig å vite at det er et lite hull som er akkurat stort nok til å gi plass til magesonden. Sonden kan tas ut dersom det ikke er behov for den lenger. Da blir det et bitte lite arr der den har sittet.

 

Denne boken kan være med på å vise at barn som får magesonde kan leve helt normalt. Denne boken illustrerer på en fin måte at barn som får magesonde kan delta i måltider og spise den maten de mestrer, i tillegg til at de får sondeernæring. Slik er det for de fleste av de som får magesonde.